HOME
Al jaren buigen biologen, architecten en specialisten op het gebied van koeling en verwarming van gebouwen zich over de termietenheuvel: een slimmer systeem om de temperatuur en luchtvochtigheid in een gebouw constant te houden is bijna ondenkbaar!

Op dit moment, lente 2016, is er nog geen echt 'termietengebouw' gerealiseerd maar werken wetenschappers en architecten wel nauw samen om het systeem van de termietenheuvel te vertalen naar bruikbare constructies voor gebouwen.
Kijk hier alvast naar een prachtig BBC item op YouTube waarin dit wordt toegelicht!

Op nevenstaande foto het Eastgate Shopping Centre in Harare, Zimbabwe waar de luchtbehandeling van het gebouw mede is gebaseerd op de constructie van de termietenheuvel.BIOMIMICRY VOORBEELDEN
De natuur is in miljoenen jaren geëvolueerd tot een rijke flora en fauna, die zich perfect heeft aangepast aan een grote diversiteit aan leefomstandigheden.
Van die aanpassingen kunnen wij veel leren. Hoe kunnen wij de aanpassingen / oplossingen die wij in de natuur waarnemen vertalen naar voor de mens bruikbare technologie en/of gedrag? Dát is biomimicry.

deze domeinnaam is te koop - info: EXINCO, Oosterbeek - t. 026 495 02 02 - postbus@exinco.nl