+31 (0)26 213 65 50 info@biomimicry.nl

Sustainability

Duurzaam en afbreekbaar

Carol Chan, juni 2015

Sustainability is een streven naar een duurzame samenleving waarin we zorgvuldig omgaan met de aarde, waar ruimte is voor elkaar, het business ecosysteem centraal staat en waar naar lokale, duurzame oplossingen wordt gezocht. Vanuit de basisgedachte afval = voedsel en optimaliseren in plaats van maximaliseren bouwen wij mee aan waardecreatie en groei op een bestendige, duurzame manier.

Wat bieden wij u?

Er zijn vele vormen waarmee sustainablity in business modellen kan worden geïntegreerd. Van sustainable cradle-2-cradle producten, afvalscheiding, beperkt energieverbruik en CO₂-neutraal zijn tot aan complete business ontwerpen op basis van circulaire economie. Wij ondersteunen u graag bij het bedenken en uitrollen van sustainable strategieën en het opstellen van de businesscases tot aan het genereren van stuurinformatie, meetinstrumenten en verantwoordingsrapportages.

Onze aanpak

Onze aanpak is gebaseerd op biomimicry. Wij werken graag met u en alle betrokken mensen samen om het sustainability gedachtegoed te doorgronden waarna een gedragen oplossing geïmplementeerd kan worden. Wij delen graag kennis, onze aanpak is daarom veelal gebaseerd op de train-de-traineraanpak.

Afhankelijk van de opdracht starten wij met een sustainability scan om goed in beeld te krijgen waar uw organisatie op dit moment staat. Het gaat hierbij niet alleen om de feiten, maar ook om het cultuurbesef rondom sustainability en het in beeld krijgen van de complete veranderopgave. Na deze scan brengen wij aan u een rapport uit waarin wij u een modulaire aanpak voorstellen voor het realiseren van de opdracht.

Deze modulaire aanpak zorgt niet alleen voor focus, maar ook voor flexibiliteit. Mocht er onverhoopt iets veranderen, dan kan hierop snel worden ingespeeld zonder dat het plan volledig veranderd dient te worden. Bovendien zal door deze stapsgewijze aanpak het draagvlak zienderogen vergroten omdat de quick wins snel zichtbaar zijn.

Voorbeelden

Wij zijn als consultants al jaren actief op het gebied van sustainability. Projecten waar wij actief aan hebben bijgedragen zijn onder meer:

  • Het opstellen van een life cycle analysis (LCA) bij een kapitaalgoederenfabrikant.
  • Het berekenen van life cycle costing (LCC) bij een vleeswarenfabrikant.
  • Het opstellen van het IR-pack (integrated reporting) voor een bouwondernemer.
  • Het uitwerken van een sustainable strategie voor een autodealer.
  • Het uitwerken en implementeren van een sustainable businessmodel voor een startende ondernemer.
  • Het opzetten van een sustainable riskmanagement rapportage bij een infrastructureel bedrijf.

Wilt u meer weten over ons of onze aanpak? Neem dan contact met ons op.

Overige diensten

Naast consultancydiensten bieden wij ook diverse workshops en opleidingen aan op het gebied van sustainability:

Incompany workshops over sustainability en enterprise excellence of sustainability train-de-trainer. In overleg met u stellen wij een programma op maat op.  Neem voor meer informatie contact met ons op.

De opleiding tot Sustainable Controller for Enterprise Excellence (6-daagse, ca. om de 2 weken) prijs: € 4.499,- pp
Een 6-daagse opleiding tot Biomimicry Expert op het vakgebied controller. Start 25 september 2020.

De opleiding tot Sustainability en Business Development Manager (6-daagse, ca. om de 2 weken) prijs: € 4.499,- pp
Een 6-daagse opleiding tot Biomimicry Expert op het vakgebied sustainability. Start 2 oktober 2020.

De opleiding tot Manager Sustainability en Circulaire Economie te Belize (9-daagse in Belize) prijs: € 5.999,- pp
Een 9-daagse all-inclusive reis naar Belize (Zuid-Amerika) en opleiding tot Biomimicry Expert. Ervaar de natuur met trips naar de mangrove, het doornbos, de jungle en het koraal. Partnerprogramma is ook beschikbaar. Start 7 maart 2020.