+31 (0)26 213 65 50 info@biomimicry.nl

Het FPO-model

Het Future Proof Organisatie model

 

 

Het Future Proof Organisatie-model (FPO-model) is een methodiek waarmee kan worden bepaald hoe future proof uw organisatie is.

Het FPO-model onderzoekt op negen deelgebieden waar uw organisatie staat ten opzichte van het ideaalbeeld van de Firm of the Future (veerkrachtige organisatie). De Firm of de Future is innovatief, duurzaam, veerkrachtig en wendbaar. De mens staat centraal en de keten, waarin uw organisatie actief is, werkt samen. Maar bovenal is uw organisatie in balans en worden investeringsbeslissingen genomen op basis van toegevoegde waarde en klantperspectief.

Het model bestaat uit drie hoofdonderdelen:

  • Strategie: is uw strategie in balans als het gaat om klantverwachtingen, medewerkerstevredenheid, visie en kortetermijndoelen. Maar bovenal: past het gedrag van uw medewerkers bij de beleving en verwachtingen van de klant?
  • Innovatie: de markt wordt door u intensief gevolgd, duurzame oplossingen worden geïntegreerd en investeringsbeslissingen zijn gebaseerd op toegevoegde waarde en het verandervermogen van uw organisatie.
  • Organisatie: de organisatiestructuur past bij uw strategie en de medewerkers kunnen presteren naar vermogen. Systemen en processen zijn ondersteunend aan de activiteiten van uw organisatie, data wordt actief verzameld en geïnterpreteerd.

Een firm of the future is in balans op alle drie de hoofdonderdelen. De deelgebieden worden door ons onderzocht op basis van interviews, onderzoek en benchmarkgegevens. Elk deelgebied wordt door ons beoordeeld, bevindingen worden in een rapport samengevat en adviezen worden met u gedeeld.

Wij leggen u graag uit wat het FPO-model voor u kan betekenen. Neem voor meer informatie contact met ons op of check onze folder:

FPO-folder: