+31 (0)26 213 65 50 info@biomimicry.nl

Publicaties

Wij proberen regelmatig te publiceren, zowel in boekvorm als door middel van artikelen in bladen. Hieronder een overzicht van divers publicaties:

Boeken


Firm of the Future 3.8 (2016) door Els Martijn

In dit boek neemt Els Martijn u mee naar de toekomst en beschrijft wat er benodigd is voor een wendbare en veerkrachtige organisatie en hoe u deze kunt creëren. De wondere wereld van de natuur kan ons leiden bij organisatietransformaties.

Te bestellen vanaf  € 14,95

BESTELLEN

 

 

Het beest in uw organisatie (2013) door Els Martijn

Lijkt uw organisatie op die van de stokstaartjes? Of meer op die van orang-oetans?
Natuurlijk is niet iedere organisatie een beestenbende, maar we kunnen verrassend veel leren van de natuur als het gaat over organisaties en veranderingen.

Te bestellen vanaf € 9,95 via het contactformulier.

 

 

 

Artikelen

 ‘Tijd om in actie te komen’ (Focus, 2019)

In een interview vertelt Els Martijn over het schrijven van het klimaatplan voor de interne organisatie van de provincie Gelderland.

Lees meer

 

 

Future Proof en Sustainability (Het Ondernemersbelang, juli 2017)

In dit artikel omschrijven Marije Groen in ’t Wout en Els Martijn de waarde van sustainability voor future proof organisaties.

Lees meer

 

 

Natuurlijk innoveren met Biomimicry Consultancy (Het Ondernemersbelang mei, 2017)

In dit artikel omschrijft Els Martijn de waarde van biomimicry bij het ontwerpen en vormgeven van nieuwe producten en diensten.

Lees meer

 

 

Natuurlijk veranderen met Biomimicry Consultancy (MT, april 2017)

In een interview geeft Els Martijn aan wat de impact van veranderingen op medewerkers is en hoe biomimicry kan helpen bij het soepeler laten verlopen van organisatieveranderingen.

Lees meer

 

 

Wat de belegger kan leren van de vlinder (FD, mei 2016)

Marcel de Boer schrijft in het FD: “Het begon als een clubje alternatieven, maar inmiddels dringt de filosofie door in de bankwereld: biomimicry. Oftewel: hoe de natuur de mens kan helpen problemen op te lossen.”

Lees meer

 

 

De organisatie van de toekomst (Sigmaonline, mei 2014)

In dit artikel neemt Els Martijn u mee naar de wondere wereld van de natuur en laat ze zien dat vele oplossingen voor onze huidige uitdagingen te vinden zijn in onze directe omgeving: in de natuur.

Lees meer

 

 

Beestachtig goed management… (Limburgs Dagblad, oktober 2013)

In Amerika wordt biomimicry op grote schaal omarmd als fundament voor advies. Het is daar inmiddels een belangrijke miljardenbusiness. Limburg Onderneemt wil hier meer over weten en volgt in GaiaZOO een workshop over biomimicry.

Lees meer