+31 (0)26 213 65 50 info@biomimicry.nl

Waardenkompas

 

Het waardenkompas als stuurinstrument

Het waardenkompas helpt u bij het definiëren van het doel, de randvoorwaarden en de prioriteitstellingen. Het waardenkompas dient als stuurinstrument voor de organisatie van de toekomst.  Sturen op gedrag wordt steeds belangrijker. Het personeel en alle stakeholders kunt u niet meer ‘in control’ houden. In plaats daarvan geeft u met het waardenkompas inzicht in uw verwachtingen omtrent gedrag en koers. De kaders geven de richting aan die uw organisatie opgaat, geven duidelijkheid over de koers en bepalen de wendbaarheid van uw organisatie.

Het waardenkompas is de opvolger van de balanced scorecard. Een organisatie sturen op gedrag is een essentieel onderdeel van de organisatie van de toekomst. Het blijkt dat een deel van de medewerkers niet te motiveren is door (alleen) het sturen op kritieke prestatieindicatoren (KPI’s). Het waardenkompas is een integraal stuurinstrument. Van gedrag tot KPI’s en van merk & imago tot belangrijke projecten.

De klantperceptie is belangrijk. Wat vindt de klant van uw merk(en) en wat is de mening van de klant over uw positionering en de waardecreatie van uw product/dienst? Zonder klant geen omzet en zonder perceptie geen beeldmerk. Weet dus wat en wie uw merk vertegenwoordigt en neem dit aan als een gegeven. Bepaal uw doel met de wetenschap dat de perceptie waar is en dat deze niet snel te veranderen is.

Het waardenkompas helpt u verder bij het concreet maken van uw visie en uw uiteindelijke doel. Er is geen plaats voor lange teksten, maak het voor uzelf eenvoudig en probeer uw visie en doel in maximaal 4 punten van maximaal 4 woorden te omschrijven. Wij als mens kunnen tot niet meer onthouden. De kortetermijnacties (strategie & bedrijfsvering) zijn korte overalltargets voor komend jaar. Ook hierbij geldt maximaal 4, meer tijd is er toch niet in uw doelgerichte organisatie.

Wilt u meer weten of heeft u hulp nodig bij het opzetten van een waardenkompas? Neem dan contact met ons op.